Elektronisk
körjournal

Elektronisk körjournal som dokumenterar alla körsträckor automatiskt. Uppfyller Skatteverkets krav. Ingen installation krävs.

Beställ här

Picture6

Vår körjournal registrerar alla körningar automatiskt och uppfyller Skatteverkets krav på dokumentation. Vi har personlig support kring system och skatt, och svarar alltid. Ingen installation och systemet är automatiskt. Enkelt och bekvämt!

Picture5

Hur fungerar det?

När du pluggat in gps:en kan du hantera din elektroniska körjournal via webbsida och app. Du kan följa fordonet i realtid på karta. I körjournalen, som följer Skatteverkets krav, kan du även se rutter, förare och ställa in automatiska funktioner för noteringar och tjänste/privat-resor.

Skydd mot skattesmäll

Med vår körjournal får du automatiskt den dokumentation som Skatteverket kräver. Vi har dessutom skatteexperter anställda som hjälper dig med regler och tolkningar allmänhet eller vid en skatterevision. Allt ingår i tjänsten.

Realtidskarta

Tjänsten kan även användas för trafikledning och logistik. Alla fordon visas i realtid på samma karta. Säkerhet är också ett viktigt användningsområde -om du inte får tag på en förare.

support

Support för dig

Vår support är tillgänglig för dig. Du kan fråga oss om systemet, skatter eller integritet. Vi ser till att du har ett svar på din fråga samma dag som den ställs!

Datalagring

Säker dataöverföringen genom tre GSM-nät i hela Europa. Dessutom lagras alla dina körningar i vår backuplösning i sju år, så länge som Skatteverket kräver.

Fler smarta funktioner

Föraridentifiering

Med föraridentifiering kan förare enkelt checka in och ut på de olika fordon som de använder.

Larm

Få larm vid stöld eller om någon rycker ut gps:en. Få notis om fordonet stått stilla i över en vecka.

Scheman

Schemalägg vilka körningar som är privata eller i tjänst så sker kategorisering automatiskt.

Biltullar och trängselskatt

Beräknar automatisk förmånsvärdet på trängselskatten för privata passager.

Molntjänst

Alltid tillgång via webb och app, högsta säkerhet i svenska bergrum.

Kundfakturering

Summera valda resor för körsträcka, körtid och tid hos kund för enkel fakturering.

Rapporter

Enkla rapporter i PDF- och Excelformat kring resor, förare och privat/tjänst.

Platser

Markera återkommande stopp med kundnamn eller projekt så förs de in automatiskt i körjournalen.

Varför körjournal?

Det bästa sättet att visa att anställda använder sin arbetsgivares bil främst i tjänst och väldigt lite privat är att föra en noggrann körjournal. Det innebär att den som använder bilen ska registrera alla resor med bilen på ett detaljerat sätt.

Förmånsbil eller ej
Anställda som vill undvika att bli beskattade för bilförmån ska kunna visa att de har använt bilen privat vid högst 10 tillfällen per kalenderår och med en sammanlagd körsträcka om högst 100 mil.

Omfattande tjänstekörning
Det kallas omfattande tjänstekörning när en anställd kör 3.000 mil eller mer i tjänsten per år med en förmånsbil. Du som arbetsgivare kan då själv sätta ner förmånsvärdet till 75% av fullt värde.

För att du ska få göra minskningen av förmånsvärdet ska den anställda uppfylla antalet mil hos dig som arbetsgivare under det aktuella inkomståret. Om du inte minskar förmånsvärdet kan den anställda själv göra minskningen i sin inkomstdeklaration, förutsatt att hen uppfyller villkoren.

Anställda som har flera arbetsgivare under året kan summera all tjänstekörning hos de olika arbetsgivarna under året.

Drivmedel
Om du som arbetsgivare betalar drivmedlet för en anställd med förmånsbil ska hen bara beskattas för drivmedel som används till privata resor. Det förutsätter att det finns underlag som visar hur mycket som körts privat och i tjänst, annars ska föraren beskattas för allt drivmedel.

Källa

 

Vill du veta mer?

Vi erbjuder flera olika gps-lösningar för både företag och privatpersoner. Kontakta oss gärna för mer information.