Elektronisk
körjournal

Elektronisk körjournal som dokumenterar alla körsträckor automatiskt. Uppfyller Skatteverkets krav. Ingen installation krävs.

Beställ här

hero-mobile
Några av de försäkringsbolag vi jobbar med:
  • TryggoHansa
  • Folksam
  • IF
  • Länsförsäkringar
  • Svenska Sjö

Körjournal dokumenterar alla körningar automatiskt via gps-tracker så att varken arbetsgivare eller anställda riskerar att förmånsbeskattas för tjänstebil i efterhand. Enkelt och bekvämt – du slipper den manuella hanteringen!

installation

Hur fungerar det?

När du pluggat in den förinställda gps:en i fordonet kan du hantera din elektroniska körjournal via webbsidan eller appen. Du kan följa fordonet i realtid på karta, och i körjournalen se vägmätare, adresser, tider och noteringar. Du kan även ange privatresor och länka ihop resor i körjournalen, till exempel vid tankning.

platser

Platser

Markera återkommande platser du besöker med kundnamn eller projekt så förs de in automatiskt i körjournalen. På så sätt läggs dina platser in i historiken och du slipper administrera dessa manuellt. Enkelt och tidsbesparande!

betalstation

Biltullar

Automatisk hantering av trängselskatt beräknar förmånsvärdet för privata passager. Förmånsvärdet är tidskrävande att räkna ut för alla resor man gör och de olika tariffer och maxgränser som gäller. Du slipper ta fram ditt personliga skatteunderlag och retroaktivt göra beräkningen -varje månad.

Trafikledning

Tjänsten kan även användas som trafikledning, alla fordon visas i realtid på samma karta. Du kan få vägbeskrivning och se aktuell trafiksituation så att du kan skicka den förare som snabbast kan
vara hos kund.

road
Håll nere era kostnader

Eco-driving

I körjournalen kan du även se hur miljövänligt och ekonomiskt dina fordon har kört. Du kan spara upp till 20 % i drivmedel och sänka kostnaderna för service och reparationer. Ett enkelt sätt att värna om dina fordon och miljön samtidigt som du sparar pengar. 

Fler smarta funktioner

Föraridentifiering

Med föraridentifiering kan förare enkelt checka in och ut på de olika fordon som de använder.

Molntjänst

Alltid tillgång via webb och app, högsta säkerhet i svenska bergrum.

Larm

Få larm vid stöld eller om någon rycker ut gps:en. Få notis om fordonet stått stilla i över en vecka.

Kundfakturering

Summera valda resor för körtid och arbetstid på plats hos kund för enkel fakturering.

Scheman

Privat eller tjänst? Sätt ditt schema så sker kategoriseringen automatiskt.

Rapporter

Enkla rapporter i PDF- och Excelformat kring resor, förare, miljövänlig körning och privat/tjänst.

Varför körjournal?

Ett bra sätt att visa att anställda använder sin arbetsgivares bil främst i tjänsten och väldigt lite privat är att föra en noggrann körjournal. Det innebär att den som använder bilen ska registrera alla resor med bilen på ett detaljerat sätt.

Förmånsbil eller ej
Anställda som vill undvika att bli beskattade för bilförmån ska kunna visa att de har använt bilen privat vid högst 10 tillfällen per kalenderår och med en sammanlagd körsträcka på högst 100 mil.

Omfattande tjänstekörning
Det kallas omfattande tjänstekörning när en anställd kör 3.000 mil eller mer i tjänsten per år med en förmånsbil. Du som arbetsgivare kan då själv sätta ner förmånsvärdet till 75 procent av fullt värde.

För att du ska få göra minskningen av förmånsvärdet ska den anställda uppfylla antalet mil hos dig som arbetsgivare under det aktuella inkomståret. Om du inte minskar förmånsvärdet kan den anställda själv göra minskningen i sin inkomstdeklaration, förutsatt att hen uppfyller villkoren.

Anställda som har flera arbetsgivare under året kan summera all tjänstekörning hos de olika arbetsgivarna under året.

Drivmedel
Om du som arbetsgivare betalar drivmedlet för en anställd med förmånsbil ska hen bara beskattas för drivmedel som används till privata resor. Det förutsätter att det finns underlag som visar hur mycket hen har kört privat och i tjänsten, annars ska hen beskattas för allt drivmedel.

Källa

 

Datalagring

Säker dataöverföringen genom tre GSM-nät i hela Europa. Dessutom lagras alla dina körningar i vår backuplösning i sju år, så länge som Skatteverket kräver.

Vill du veta mer?

Vi erbjuder flera olika gps-lösningar för både företag och privatpersoner. Kontakta oss gärna för mer information.