Elektronisk
körjournal

Elektronisk körjournal som dokumenterar alla körsträckor automatiskt. Uppfyller Skatteverkets krav. Ingen installation krävs.

Beställ här

hero-mobile
Några av de försäkringsbolag vi jobbar med:
  • TryggoHansa
  • Folksam
  • IF
  • Länsförsäkringar
  • Svenska Sjö

Vår körjournal registrerar alla körningar automatiskt och uppfyller Skatteverkets krav på dokumentation. Vi har personlig support kring system och skatt, och svarar alltid. Ingen installation och systemet är automatiskt. Enkelt och bekvämt!

new_ntimg

Hur fungerar det?

När du pluggat in den förinställda gps:en i fordonet kan du hantera din elektroniska körjournal via webbsida och app. Du kan följa fordonet i realtid på karta, och i körjournalen, som följer Skatteverkets krav, kan du även se rutter, förare och ställa in automatiska funktioner för noteringar och tjänste- eller privatresor.

Skydd mot skattesmäll

Med vår körjournal får du automatiskt den dokumentation som Skatteverket kräver. Vi har dessutom skatteexperter anställda som hjälper dig med regler och vid en eventuell skatterevision. Allt detta ingår i tjänsten.

Realtidskarta

Tjänsten kan även användas för trafikledning och logistik. Alla fordon visas i realtid på samma karta. Säkerhet är också ett viktigt användningsområde om du inte får tag på en förare.

be

Bli mer effektiv!

Våra kunder sänker sina drivmedelskostnader i genomsnitt med 15 %. Detta på grund av att bilarna används smartare och privatkörningarna minskar. Flera kunder ser även att tidstjuvar minskas, t.ex. att stoppen hos grossisten blir färre och tiderna hålls bättre. En god spiral uppstår där företaget blir mer effektivt och gör större vinster, vilket leder till tryggare anställningar och möjlighet till högre löner.

support

Support för dig

Vår support är tillgänglig för dig. Du kan fråga oss om systemet, skatter eller integritet. Vi ser till att du har ett svar på din fråga samma dag som den ställs!

Datalagring

Säker dataöverföringen genom tre GSM-nät i hela Europa. Dessutom lagras alla dina körningar i vår backuplösning i sju år, så länge som Skatteverket kräver.

Fler smarta funktioner

Föraridentifiering

Med föraridentifiering kan förare enkelt checka in och ut på de olika fordon som de använder.

Larm

Få larm vid stöld eller om någon rycker ut gps:en. Få notis om fordonet stått stilla i över en vecka.

Scheman

Schemalägg vilka körningar som är privata eller i tjänst så sker kategorisering automatiskt.

Biltullar och trängselskatt

Beräknar automatisk förmånsvärdet på trängselskatten för privata passager.

Biltullar

Automatisk hantering av trängselskatt, beräknar förmånsvärdet för privata passager.

Molntjänst

Alltid tillgång via webb och app, högsta säkerhet i svenska bergrum.

Kundfakturering

Summera valda resor för körsträcka, körtid och tid hos kund för enkel fakturering.

Rapporter

Enkla rapporter i PDF- och Excelformat kring resor, förare, miljövänlig körning och privat/tjänst.

Platser

Markera återkommande stopp med kundnamn eller projekt så förs de in automatiskt i körjournalen.

Eco-driving

Se hur miljövänligt och ekonomiskt företagets fordon framförs. Spara miljö, drivmedel och slitage.

Varför körjournal?

Ett bra sätt att visa att anställda använder sin arbetsgivares bil främst i tjänsten och väldigt lite privat är att föra en noggrann körjournal. Det innebär att den som använder bilen ska registrera alla resor med bilen på ett detaljerat sätt.

Förmånsbil eller ej
Anställda som vill undvika att bli beskattade för bilförmån ska kunna visa att de har använt bilen privat vid högst 10 tillfällen per kalenderår och med en sammanlagd körsträcka på högst 100 mil.

Omfattande tjänstekörning
Det kallas omfattande tjänstekörning när en anställd kör 3.000 mil eller mer i tjänsten per år med en förmånsbil. Du som arbetsgivare kan då själv sätta ner förmånsvärdet till 75 procent av fullt värde.

För att du ska få göra minskningen av förmånsvärdet ska den anställda uppfylla antalet mil hos dig som arbetsgivare under det aktuella inkomståret. Om du inte minskar förmånsvärdet kan den anställda själv göra minskningen i sin inkomstdeklaration, förutsatt att hen uppfyller villkoren.

Anställda som har flera arbetsgivare under året kan summera all tjänstekörning hos de olika arbetsgivarna under året.

Drivmedel
Om du som arbetsgivare betalar drivmedlet för en anställd med förmånsbil ska hen bara beskattas för drivmedel som används till privata resor. Det förutsätter att det finns underlag som visar hur mycket hen har kört privat och i tjänsten, annars ska hen beskattas för allt drivmedel.

Källa

 

Vill du veta mer?

Vi erbjuder flera olika gps-lösningar för både företag och privatpersoner. Kontakta oss gärna för mer information.